Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2007

Acknowledgements (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου κλπ)

---





1. Στις 22.1.2007 δημοσίευσα, τρίτο σε μια σειρά άρθρων για το άρθρο 16 του Συντάγματος, το post "Aux armes citoyens! (La Commission attaque)".

Σ' αυτό επισήμανα την ενδεχόμενη (σίγουρη για μένα) καταδίκη της χώρας μας από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για μη συμμόρφωση προς την οδηγία 89/48/ΕΟΚ του Συμβουλίου "σχετικά με ένα γενικό σύστημα αναγνώρισης των διπλωμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που πιστοποιούν επαγγελματική εκπαίδευση ελάχιστης διάρκειας τριών ετών".

Στη συνέχεια ανέλυσα το θέμα των Κέντρων Ελεύθερων Σπουδών (ΚΕΣ) που έχει θεριέψει στη χώρα και την, μέσω αυτών, "λειτουργία" ξένων ΑΕΙ στην Ελλάδα. Εξήγησα ότι πρόκειται για ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι, με βάση «συμφωνίες δικαιόχρησης» (franchising) που συνάπτουν με διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού (και ιδίως κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) αναλαμβάνουν να παρέχουν στον τόπο μας κάποια έτη σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης στους σπουδαστές τους. Οι οποίοι, στη συνέχεια, ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στη χώρα του ιδρύματος – μαμάς, που, βέβαια, αναγνωρίζει τα έτη σπουδών που αυτοί έχουν διανύσει στη χώρα μας, κι αποκτούν το σχετικό πτυχίο".

Διατύπωσα την άποψη ότι "εφόσον τα κέντρα αυτά παρέχουν εκπαίδευση, και εφόσον τόσος και τόσος κοσμάκης καλώς ή κακώς τα εμπιστεύτηκε και τα εμπιστεύεται, και standards έπρεπε να έχουν τεθεί και σοβαρή κρατική εποπτεία έπρεπε να υπάρχει. Όχι για να τα απαγορεύσει ή να τα περιορίσει, αλλά για να προστατεύσει, αν μη τι άλλο, τους σπουδαστές τους. Και, κατ’ επέκταση, τη συνολική παροχή παιδείας στον τόπο μας".

Και, τέλος, τόνισα ότι "Ακόμη όμως κι αν το άρθρο 16 τροποποιηθεί και επιτραπούν ιδιωτικά ΑΕΙ, δεν νομίζω ότι κανένα σοβαρό ίδρυμα θα έρθει εδώ να επενδύσει εκατομμύρια ευρώ, σε ένα εγχείρημα αβέβαιης και πάντως μακροχρόνιας απόδοσης. Και γιατί να το κάνει, αφού με απείρως λιγότερα χρήματα μπορεί να συνεργαστεί με εγχώρια «κολέγια», τα οποία, βεβαίως, εύκολα μπορεί να αναβαθμιστούν, και να φτάσει στο ίδιο αποτέλεσμα". ... Κι αν μας στριμώξει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ε, δεν το ‘χουμε και πολύ να καταργήσουμε το άρθρο 28 και να αποχωρήσουμε από το εοκικό συνδικάτο ...".

Στο "Βήμα της Κυριακής" της 25.2.2007 ο Νίκος Μουζέλης, ομότιμος καθηγητής της Κοινωνιολογίας στη London School of Economics κι από τους πιο σοβαρούς και μετριοπαθείς πανεπιστημιακούς και αναλυτές της ευρωπαϊκής πραγματικότητας, δημοσίευσε άρθρο με τίτλο "Οι αλλαγές στα ΑΕΙ, Ο διάλογος στο περιθώριο", στο οποίο, μεταξύ άλλων πολύ σοβαρών, αναφέρει τα εξής: "Η διαμάχη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια έχει έναν καθαρά τελετουργικό χαρακτήρα. Το ουσιαστικό πρόβλημα που έπρεπε λογικά να τεθεί προτού γίνει η συζήτηση για το άρθρο 16 είναι το εξής: Εχει τη δυνατότητα το ελληνικό κράτος να μην αναγνωρίσει διπλώματα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που αποκτήθηκαν μέσω της οδού των ΚΕΣ; Απάντηση: Εκτός και αν αποχωρήσουμε από την ΕΕ, το ελληνικό κράτος είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από τέτοιου είδους διπλώματα. Αν έτσι έχουν τα πράγματα, το ουσιαστικό πρόβλημα δεν είναι η μη αναγνώριση των ΚΕΣ αλλά η δημιουργία ενός αυστηρού ρυθμιστικού πλαισίου ούτως ώστε αυτά να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις λειτουργίας. Οσο η έμφαση δίνεται στον φορμαλιστικό, δονκιχωτικό στόχο της μη αναγνώρισης, ο πολύ πιο ουσιαστικός στόχος της ρύθμισης αγνοείται - και τα ΚΕΣ θα εξακολουθούν να λειτουργούν με τον άναρχο και απαράδεκτο τρόπο που λειτουργούν σήμερα."

Χαίρομαι που ο Ν. Μουζέλης αποδεικνύεται τακτικός αναγνώστης του ταπεινού αυτού blog. Κι ακόμη περισσότερο που υιοθετεί, λέξη προς λέξη (έστω κι αν τις παρουσιάζει για δικές του), τις διαπιστώσεις μας, και ιδίως εκείνη που προτείνει την καθιέρωση, ακόμη και τώρα, αυστηρών standards για τα ΚΕΣ. Κι είναι, τέλος, ευτύχημα που οι απόψεις αυτές βρήκαν, επιτέλους, διέξοδο προς το ευρύ κοινό μέσω μιας εφημερίδας με μεγάλο αναγνωστικό κοινό, όπως "Το Βήμα της Κυριακής".

Λυπάμαι μόνο που οι υπεύθυνοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Όπως και σε τόσα άλλα θέματα που αφορούν τον τόπο. Γιατί, όταν έρθει ο λογαριασμός, αυτοί μεν σε κάποιους άλλους θα τον φορτώσουν, η ζημιά όμως θα έχει γίνει, και θα 'ναι μεγάλη.

2. Μια βδομάδα μετά (29.1.2007), στα comments που ακολούθησαν το post "CIA και φτηνό βιβλίο", βοηθούσης και της καλής φίλης και cinephile neutrino , έπλεξα το εγκώμιο της ταινίας "Η ζωή των άλλων". Την οποία και χαρακτήρισα ως την ωραιότερη ταινία που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Με τη διαπίστωση αυτή συμφώνησαν πολλοί φίλοι. Κι όλοι μαζί εκφράσαμε την απορία για την άθλια κριτική του Δανίκα που είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα "Τα ΝΕΑ" για την ταινία αυτή.

Δεν πέρασαν λίγες μέρες (3.2.2007) κι ο Δανίκας, στον "Ταχυδρόμο" του Σαββάτου, έχοντας, προφανώς, διαβάσει το post αυτό και τα σχόλια όλων μας, αλλάζει πορεία 180 μοιρών, και, συντετριμμένος, γράφει ένα όντως θαρραλέο άρθρο, ζητώντας συγγνώμη για την κακή κριτική του.

Και, βέβαια, την Κυριακή το βράδυ, η Ακαδημία του Χόλλυγουντ, αποτελούμενη από 6.500 νοματαίους (οι οποίοι, όπως περίτρανα αποδείχθηκε, παρά τον φόρτο εργασίας τους, μας διαβάζουν ανελλιπώς), ανατρέποντας τα προγνωστικά, ψηφίζει την ταινία αυτή ως την καλύτερη ξενόγλωσση και της απονέμει το σχετικό Όσκαρ.
---

ΥΓ. Όχι, μη φοβάστε, une fois n'est pas coutume, μετά την προσωρινή αυτή ανάπαυλα το blog επανέρχεται στο, γνωστό σε όλους, σεμνό και μετριοπαθές του ύφος.

29 σχόλια:

philos είπε...

Confirmations θα διάλεγα ως τίτλο, και μόνο για τον Δανίκα θα έβαζα τον τίτλο acknowledgements (για το λάθος του). Νομικα δεν είναι πιο σωστό έτσι? (Διορθωσέ με αν κάνω λάθος)
Πάντως δεν είναι σωστό αυτό που έκανες, βρε Antvol. Πάνω που είχα σκοπό να δώσω τα ποστ σου να τα διαβάσει ΚΑΙ ο Καραμανλής, και να τα περάσει σαν δικές του ιδέες, τώρα φοβάμαι μην αποκαλύψεις την αλήθεια και τον εκθέσεις!
;)))))

neutrino είπε...

we love you even if you are an illusioned egomaniac. lol

αστειευομαι φυσικα. μακαρι, σοβαρα τωρα, το μπλογκ σου να ειχε μεγαλυτερη απηχηση και να διαβαζοταν απο αυτους που πρεπει. οπως εχει πει καποιος αλλος fan σου (sic), το μπλογκ σου θα επρεπε να διδασκεται σε σχολεια..

και στις δυο περιπτωσεις που αναφερεις παντως, εχει σημασια που αυτες οι ορθες αποψεις βγηκαν στο ευρυ κοινο, μεσα απο εφημεριδες ευρειας κυκλοφοριας.. μπας και ανοιξει κανενα ματακι.

υγ: ο πινακας στην αρχη, αν δεν κανω λαθος, κανει την εμφανιση του στην επανεκδοση της ταινιας "the thomas crown affair" (ως.. χαμενος πινακας του Monet!!). δεν ξερω αν το πηρες απο εκει -αν παντως δεν εχεις δει την ταινια, ειναι εξαιρετικα ευχαριστη και εξυπνη.

Ανώνυμος είπε...

Η όλη υπόθεση αποδεικνύει τη δύναμη των μπλογκ ως ελεύθερες φωνές που ακούγονται κ επηρεάζουν. Βέβαια θα προτιμούσα να υπάρχει μια αναφορά στο όνομα σου αλλά τέλος πάντων αυτό είναι άλλον θέμα.
Καλή η μετριοφροσύνη αλλά πρέπει να λέμε κάποια πράγματα όπως είναι, δε είναι κακό.

dodo είπε...

Η αυτογνωσία είναι δύναμη... ;-)

Eleni63 είπε...

Αntvol νομίζω ότι γίνεσαι καθεστώς. Ντροπή όμως να μην σε τσιτάρουν.
Εγώ σε πρόσφατο άρθρο μου που έδωσα σε νομικό περιοδικό σε έκανα και παραπομπή!
Και πού είσαι ακόμη....

antvol είπε...

@ all of you

Τώρα τι να πω, άδικο έχετε που με πήρατε στο ψιλό; Αφού εγώ φταίω ...

Τέλος πάντων, η πολλή σοβαρότης βλάπτει, ας γελάσουμε και λίγο.

antvol είπε...

@ philos

Για τον τίτλο δεν ξέρω, έτσι μου 'ρθε, ας μας πει η Πανάσχημη (όταν εμφανιστεί).

Μα, τι λες τώρα, ο Καραμανλής είναι τακτικός αναγνώστης του blog αυτού και, βέβαια, και του δικού σου, τουλάχιστον έτσι μου 'πε την τελευταία φορά (αφήνει όμως σχόλια μόνο στο blog του Βενιζέλου, που είναι η μεγάλη του προτίμηση, με ψευδώνυμο βέβαια).
---

@ neutrino

Από μικρό ... μαθαίνεις την αλήθεια. Egomaniac λοιπόν, τώρα με σκότωσες ...

Ο πίνακας είναι του Cassius Marcellus Coolidge (1844-1934), ενός αμερικανού ζωγράφου που πολύ αγαπώ. Ο απίθανος αυτός τύπος ζωγράφισε, το 1903, εννέα πίνακες με σκύλους να παίζουν πόκερ, οι οποίοι είχαν φοβερή επιτυχία.

Την ταινία που λες την έχω δει, βέβαια, στο πρωτότυπο και την αγαπώ εξαιρετικά, άλλωστε εκεί παίζουν οι δυο ηθοποιοί που τόσο μου αρέσουν. Το remake δεν το έχω δει. Αφού λες πως είναι καλό, θα την δω.

Όσο για τη διδασκαλία στα σχολεία, σε παρακαλώ μη με μπλέκεις, δεν βλέπεις τι γίνεται τώρα με το βιβλίο της ιστορίας;
---

@ zoi20

Καλά, τώρα εσύ βρήκες θέμα και με περιέλαβες, άλλωστε μου το χρωστούσες ...
---

@ dodos

Σ' ευχαριστώ, πολύ ευγενικά με ανακαλείς στην τάξη ...
---

@ eleni63

Τι να σου πω τώρα ... Πάντως, αν ποτέ υποψιαστώ πως γίνομαι καθεστώς, θα περάσω στην αντιπολίτευση.

Μαρω_Κ είπε...

Πολύ μου άρεσε κι εμένα ο πίνακας.
Επίσης οι ψευδομετριόφρονες που κάνουν ότι κοκκινίζουν ενώ μέσα στους σε παρακαλούν να συνεχίσεις πολύ με ενοχλούν.
Γνωθι σαυτόν.
Ετσι δεν έλεγαν και κάποιοι λίγο παλαιότεροι;

Ανώνυμος είπε...

Τώρα γιατί εσύ νομίζεις ότι σε δουλεύω? Αλήθεια λέω. Αν δεν επηρεάσουνε κάποιοι σαν εσένα τα πράγματα, ποιος θα τα επηρεάσει?

dodo είπε...

"Σ' ευχαριστώ, πολύ ευγενικά με ανακαλείς στην τάξη ..."

Η ανάκληση κάποιου στην τάξη δεν μού ταιριάζει διόλου...
Το άλλο, το "πολύ ευγενικά", μπορώ να το κρατήσω μόνο του; ;-)

antvol είπε...

@ dodos

Τώρα, dodos, πιστεύω να έχει καταστεί σαφές ότι όλο αυτό το post και τα σχετικά comments είναι γραμμένα με άφθονο χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση ...

Και, πάντως, ποτέ δεν θα ένιωθα οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα από άνθρωπο της δικής σου διακριτικότητας ...

ioannisk είπε...

antvol
Όταν με το καλό γίνεις ισόβιος ηγέτης του κράτους μην ξεχάσεις να με διορίσεις κάπου. Αλλά όχι όπου ναναι, ας πούμε CEO κάποιας ΔΕΚΟ, αν υπάρχουν ακόμα, ή αλλιώς αντιπρόσωπος της Ελλάδας σε κάποιο διεθνή οργανισμο :)

Πρέπει να παραδεχτώ πως την ύπαρξη του κ. Δανίκα την έμαθα από το post σου (ναι ώρες-ώρες παρά είμαι εξωγήινος) και θα ήθελα να διάβαζα την δήλωση "μετάniας" του.

IdentityCafe είπε...

Αντβολ ακομη μια φορα το λεπτο σου humor αλλα και η καταρτιση σου με οδηγουν στο να σου βγαλω το καπελο!
Και σταματα να λες οτι ειμαι υπρβολικος ΛΟΛ...

Eleni63 είπε...

διορισμό θέλω και εγώ!! ΣΤΗ ΔΕΗ
Θα πεθάνω με τον καημό ότι δεν διορίσθηκα ποτέ. Τώρα που σε γνώρισα λοιπόν σπεύδω και εγώ να καβατζώσω.
Με τον identitycafe δίπλα δίπλα.
Προσοχή τέλος το Δόδο με το καλό διότι ποιός θα σου κάνει το πορτραίτο του ηγέτη?????????
πες μου ΠΟΙΟΣ???????????????????
και τον Ισίδωρο με το καλό διότι και αυτός θα είναι επίσημος φωτογράφος (αν μη τι άλλο!)

Eleni63 είπε...

χμ.....λάθος Με τον Ιωάννη Κ. δίπλα δίπλα στη ΔΕΚΟ
με τον identitycafe θα πίνουμε καφέ στο καφενείο

antvol είπε...

@ zoi20

Ζωή σταμάτα και πες μας, καλύτερα, πού παίζεται το έργο, στο οποίο πρωταγωνιστείς. Όλοι εδώ (έτσι δεν είναι Νετρίνα;) θέλουμε, οπωσδήποτε, να το δούμε (ελπίζω να έχει και 18+ σκηνές).
---

@ maro_K

Ναι, έτσι έλεγαν κάποιοι παλιοί, δεν τους πρόφτασα όμως, δεν είμαι δα και τόσο μεγάλος ...

Ο πίνακας είναι από τους αγαπημένους μου, όποιος θελήσει να μου τον κάνει δώρο θα το δεχτώ, ας μη φοβάται.
---

@ ioannisk

Ισόβιος ηγέτης του κράτους; Τι μου προτείνεις, ισόβιος βαριέμαι να γίνω του ο,τιδήποτε.

Καλύτερα εδώ, σε πραγματικά αναρχοκρατούμενο σχήμα, χωρίς άρχοντες κι αρχομένους, πόσο πιο πολύ το απολαμβάνουμε (δεν λέω βέβαια, ίσως εκεί ο μισθός να' ναι λίγο καλύτερος, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα).

Όσο για τη δήλωση μετανοίας, είναι πολυτελέστατη, συνοδεύεται από εκτεταμένο ρεπορτάζ στην ταινία και περιέχεται στον Ταχυδρόμο που παραπέμπω.

Δήλωση που όλοι οι φίλοι εδώ χαιρετίζουμε. Γιατί, κι είναι σαφές αυτό, κακία δεν κρατάμε σε κανένα. Και χωρίζουμε τους ανθρώπους σε δυο κατηγορίες: Σ' αυτούς που συμφωνούν μαζί μας τώρα, και σ΄ αυτούς που θα συμφωνήσουν αργότερα.
---

@ identitycafe

Χιούμορ λίγο έχω, το δέχομαι.

Από γνώσεις όχι σπουδαία πράγματα, αλλά, στο σημείο αυτό, το θέμα είναι τι γνώσεις έχουν κι οι άλλοι ...

Κατά τα άλλα, βεβαίως και είσαι υπερβολικός, όσο όμως είσαι επαινετικός σε συγχωρώ ... (αυτό, στα νομικά, το αποκαλούμε αντικειμενικότητα).
---

@ eleni63

Ασφαλώς και θα σε διορίσω, όχι όμως στη ΔΕΗ, αλλά σε ανεξάρτητη αρχή (διάλεξε).

Για τον dodos έχεις δίκαιο, τον προσέχω ιδιαίτερα. Και θα 'θελα να μη μου κάνει μόνο πορτραίτο, αλλά να γίνει ο επίσημος ζωγράφος της χώρας (αυτό τώρα πρέπει να τον έστειλε τον άνθρωπο)

Όσο για τον identitycafe, παντού να πίνουμε καφέ, εκτός από το κυλικείο του νοσοκομείου ...

Ποιός είναι ο Ισίδωρος;

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Eleni63 είπε...

ούτως εστί ο Ισίδωρος http://isisdoros2.blogspot.com/ εκτός και αν κάνω λάθος.
Μου τον γνώρισε η Αφροδίτη σε ένα ποστ του ΝΔ που έλεγαν για φωτογραφίες. Συχνά αναρωτιέμαι γι'αυτον και τον ΔΟΔΟ αν είναι διάσημοι επαγγελματίες και μας δουλεύουν με τα blog. Αλλοτε πάλι με αυτούς τους δυό αναρωτιέμαι μήπως ξέρουν κάτι που μας διαφεύγει...
Και με σένα όμως Antvol συχνά αναρωτιέμαι μήπως γνωριζόμαστε ήδη ιδίως από ατάκες σαν αυτή που ανέφερες για τις ΑΔΑ. Θα αντιλέξω ότι στη ΔΕΗ είναι καλύτερα διότι δεν υπάρχει καν τυπική υποχρέωση παρουσίας εστω και απο΄καιρού εις καιρόν.
Βολεύομαι και με την Επιστημονικη Υπηρεσία της Βουλής καθώς γνωρίζεις την ιστορία της γκαμήλας του Χότζα.........

Sarah είπε...

Διαφωνω, το μπλογκ δεν πρεπει να υιοθετησει κανενα σεμνο ύφος.
Όπως έλεγε και ένας παλιός μου καθηγητής Αντβολ "If you've got it, flunt it."

Stavros P (isisdoros) είπε...

Καλησπέρα στους συνμπλόγκερς!
Όχι δεν είμαι διάσημος επαγγελματίας άλλη είναι η δουλειά μου η φωτογραφία είναι ένα από τα χόμπι μου.Πάντως θα'ναι χαρά μου να συνεργαστώ μαζί σας.

neutrino είπε...

και βεβαια οικοδεσποτα θελω να δω την ταινια της κυριας Ζωης, ομως οχι αναγκαστικα με σκηνες 18+ (ειμαι μια αθωα παιδισκη, και αποφευγω τετοια πραγματα απαπα).

ioannisk εψαξα στο Internet να σου βρω κανενα λινκ με το αρθρο του Δανικα, αλλα δεν υπαρχει πουθενα...! δεν υπαρχει Online εκδοση του Ταχυδρομου.
θα στην αντεγραφα, αλλα ειναι και τεραστια παναθεμα τη!

ανθολογω:
"Η απολογια του Δημητρη Δανικα:
Kουλουριασμενος στα καναβατσα, περικυκλωμενος απο φιλους, κολλητους, πασης φυσεως γνωστους. καθε φορα που ανοιγαν το στομα τους με τοσο θαυμασμο σαν να σταζουν αγνο θυμαρισιο μελι, λεγοντας "τι ταινια!", αισθανομουν σε καθε πιθαμη του σακατεμενου κορμιου μου να πεφτουν βροχη οι μπουνιες, γροθιες, ντιρεκτ, κροσε, κλοτσιες, φαπες, καρπαζιες και μουντζες!
τι κανεις σαυτες τις περιστασεις λοιπον; το καλυτερο ειναι να φορεσεις χαμογελο ευγενειας και οσο γρηγορα γινεται να λακισεις απο το αδιεξοδο με αντιπερισπασμο (...). Ετσι λοιπον και με την ψευδαισθηση οτι απου ναναι ο θαυμασμος θα εξατμιστει, γιατι, διαολε, γερμανικη καλλιτεχνικη ταινια ειναι, ποσο ακομα ο κοσμος θα τρεχει, συνεχισα να σφυριζω αδιαφροα τον ιδιο σκοπο. αλλωστε τι κακο ειχα κανει ο καψερος; απλως εγραψα οτι ο θησαυρος ειναι περισσοτερο ανθρακας και ελαχιστα χρυσος. επειδη ομως οι μερες εγιναν βδομαδες και αυτες μηνες (..) με επιασα να αισθανομαι κατηγορουμενος για φονο. μονος εναντιον ολων; μα ποιος ειμαι; ο Γαλιλαιος;
(...) Η εξοδος μου προηλθε απο δυο περιστατικα. το πρωτο απο το αφεντικο μου, τον Παντελη Καψη, που ενετελως τυχαια ειπε μια θανατερη ατακα: "Ο Σταλιν μερικες φορες δεν σε αφηνει να κρινεις τα πραγματα ψυχραιμα και αντικειμενικα". αισθανθηκα σαν τα μικρα παιδια που τα τσακωνει η μαμα με το βαζο της μαρμελαδας. ετσι, το ανθρωπακι που κρυβεται πισω μου μεταβληθηκε σε ανελεητο τυραννο. λες να εχω υποκυψει στα παλιοκουμμουνιστικα; λες να εθαψα την ταινια λογω Σταζι; στο κατω κατω της γραφης, τι περιμενεις απο μια μυστικη υπηρεσια; ολες βιαιες, βρομικες, κακες. ναι, αλλα εκεινη υποτιθεται πως ηταν ταγμενη στα συμφεροντα του λαου. τετοια και χειροτερα εκανε κι αυτη. επειδη δηλαδη ενας γλοιωδης, αθλιος , κυνικος υπουργος γουσταριζε μια ηθοποιο, εβαλε κοριους για να κλεισει μερικους αθωους στη φυλακη. τετοιος σοσιαλισμος!"
(...)(βλεποντας τη ταινια τη δευτερη φορα, στο δευτερο μερος της): "τοτε ηταν που ανακαλυψα την Αμερικη. καλλιο αργα παρα ποτε. τοτε ηταν που καταλαβα τα οπλα του εχθρου. μα φυσικα. το ζητημα δεν ειναι αμιγως κινηματογραφικο, αλλα εντελως σεναριακο. ποιον ενδιαφερει τωρα αν ο σκηνοθετης πηγαινοερχεται απο τον εναν ηρωα στον αλλον, γραφοντας στα παλια του τα παπουτσια τον αξονα της αφηγησης.. τριχες κατσαρες. αυτες ειναι δανικειες λεπτομερειες. χεστηκε η φοραδα στ'αλωνι. σημασια εχει η ιστορια. the story my friend, που λενε και στο Λος Αντζελες. no good story, no money. δεν πα να εισαι ο Αιζενσταιν μαζι με τον Βισκοντι! με τη δευτερη αναγνωση της ιστοριας βρεθηκα να ξεκλειδωνω τις πονηριες, τις αναφορες και τις πλαγιες εως κρυφες διαδρομες του Ντονερσαμρκ. (...) Κι ολα αυτα σκηνοθετημενα τοσο υπογεια και τοσο κομψα. βγαινοντας λοιπον για δευτερη φορα και πεφτοντας πανω σε μακροσκελεις ουρες, και μαλιστα θεατων που ζητημα ειναι αν ακουσαν ποτε το ονομα "Αστυ", βρεθηκα με την πλατη στον τοιχο. με κατεβασμενο το κεφαλι (..) μου ρθε να γραψω το κειμενο με την εξης επωδο: Μη βαρατε. ανθρωπος ειμαι κι εγω. λιγα ψιχουλα συγγνωμης σας γυρευω και ως την αλλη μου ζωη θα σας λατρευω!"

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά δεν έχω παίξει σε ταινία. Ένα ταινιάκι μικρού μήκους ήταν.

Οι 18+ σκηνές υπάρχουν μόνο στο μυαλό του οικοδεσπότη. Όμως γι αυτό μας αρέσει, γιατί είναι too sexy, όχι για τα κείμενα που γράφει περί Αρ.16, αλλά δεν του το λέμε!

Stavros Katsaris είπε...

Μου είπαν οτι ψάχνετε διάσημους επιτυχημένους, ωραίους!!!!
Τι περιμένετε και δεν με φωνάζετε?
Έ?
Καλημέρα!
Καλό μήνα!
Το ποστ μπορεί να έχει υπερβολές δεν απέχει όμως πολύ από την αλήθεια!!!!
Πήραν χαμπάρι τα μπλογκς και τα ξεζουμίζουν!!!

dodo είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ;
Φρόντισαν, επιτέλους, "...οι κραταιοί θεοί να δημιουργήσουν έναν τέταρτο καλό"; "Μετά χαράς θα πήγαινα μ' αυτόν".

Eleni63 είπε...

Antvol νομίζω ότι τώρα μπορείς να αναλάβεις δουλειά!!!!
και να μην ξεχνάς ότι πρόσφερα και εγώ το κατιτίς μου. Να βάλεις το White Woolfy στο αναγνωστικό ΟΛΩΝ Των τάξεων του δημοτικού, τώρα που θα κάνεις εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
Και φυσικά θα αναλάβεις ως δάσκαλος μέγας τη διδασκαλία των κορασίδων του γυμνασίου.

antvol είπε...

@ Eleni63

Έκανα μια βόλτα στο blog του Ισίδωρου κι έχεις δίκιο.

Μάλλον κι αυτός κι ο Dodos είναι γνωστοί και καθιερωμένοι, που, πλήττοντας αφόρητα, κάνουν καμιά βόλτα από μας και σπάνε λίγο την ανία τους.

Επιμένω, σου πάνε καλύτερα οι ανεξάρτητες αρχές από την ΔΕΗ. Ειδικά όσο πλησιάζει, όπως λένε, η ώρα του black out.

Και, βέβαια, μακριά από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, δεν νομίζω να περισσεύει η επιστήμη εκεί.

Τέλος, αντιπαρέρχομαι τα περί κορασίδων. Το ενδιαφέρον για τη νεολαία είναι only spiritual.
---

@ Πανάσχημη

Η σεμνότης είναι θεία αρετή. Πώς είναι δυνατόν να μην ανήκει στα basics του blog αυτού;
---

@ Stavros P (isisdoros)

Εντάξει Σταύρο, δεκτή η προσφορά σου, άσε όνομα και τηλέφωνο στη Γραμματεία, μόλις αναλάβουμε θα διοριστείς επίσημος φωτογράφος του Βασιλείου (με τον Dodos επίσημο ζωγράφο).
---

@ neutrino

Καλά, εσύ τώρα έκατσες κι αντέγραψες ολόκληρο το κείμενο του Δανίκα; Δεν φτάνει που μας το επισήμανες πρώτη;

Μαθήματα δεν έχεις να διαβάσεις; Ή η κατάληψη δεν θα τελειώσει ποτέ;

Πάντως, σ' ευχαριστώ για τον κόπο.
---

@ zoi20

Γιατί δεν μας λες για το άλλο γύρισμα, το αλογόκριτο;

Κατά τα άλλα έπαινοι του τύπου "τι σέξυ που είναι ο οικοδεσπότης κλπ" ιδιαιτέρως (και πολύ ευχαρίστως), εδώ είναι σεμνός τόπος, το έχουμε πει.
---

@ Stavros Katsaris

Δεν πειράζει που μας ξεζουμίζουν, είμαστε εναντίον των πνευματικών δικαιωμάτων.

Κατά τα άλλα, στείλε και συ βιογραφικό.
---

@ dodos

Δεν το πολυκατάλαβα, το εξηγείς σε παρακαλώ;
---

dodo είπε...

Εδιάβασα ότι αναλαμβάνεις οσονούπω την εξουσία- και σκέφθηκα ότι θα είσαι ο "τέταρτος" τού καβαφικού "Άς φρόντιζαν"... ;-)

Filomila είπε...

Εντελώς ιδιαιτέρως (αφού "εδώ είναι σεμνός τόπος") μπορώ να πω ότι
ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙΣ
ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙΣ
ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙΣ???!!!??? :)))

Και, όχι, δεν επιθυμώ διορισμό. Διατηρώ ακόμη (πεισματικά θα έλεγα) την αφέλεια να πιστεύω ότι θα κάνω κάτι σε τούτον τον κόσμο (μη μου τον πείτε "μάταιο" - ξενερώνω!) μόνη μου! Προς το παρόν, το μόνο που κάνω με επιτυχία είναι να γελάω με τα σχόλιά σου!!

antvol είπε...

@ dodos

Ωραία, τώρα δημιουργώ συνειρμούς και με Καβάφη, να δούμε πού θα φτάσουμε ...
---

@ filomila

Φιλομήλα, κίτρινη κάρτα. Την επόμενη φορά που θα ξεχάσεις το ότι εδώ ο τόπος είναι σεμνός, θα σου επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις (για να τις μάθεις στείλε mail).

Και, φυσικά, ο κόσμος αυτός δεν είναι μάταιος, ειδικά σήμερα που έχει τόσο όμορφη μέρα. Κι εσύ θα κάνεις πολλά πράγματα στη ζωή σου, είμαι σίγουρος (και το που γράφεις όμως εδώ είναι κάτι).

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.