Τρίτη 13 Μαρτίου 2007

Πού να βάλουμε τους μπάτσους (pour les postes des flicks)

---






Εδώ και καιρό, στις μοναχικές βόλτες που κάνω στα πολλά κι όμορφα πάρκα της πόλης, πέφτω πάνω σ' ένα σύνθημα των αναρχικών που, πραγματικά, μ' έχει εντυπωσιάσει. Γιατί, ενώ κάτι μου λέει ότι το μήνυμα είναι σωστό, κι ότι κάτι πρέπει, επιτέλους, να γίνει με το θέμα, τόσο δεν πάει άλλο, όταν το ξανασκέφτομαι καταλήγω σε αδιέξοδο.

Έτσι, κι αφού πέρασα και ξαναπέρασα από το ίδιο σημείο κι άκρη δεν έβγαλα, αποφάσισα ν' ανεβάσω εδώ τη σχετική φωτογραφία, μπας και μαζί κάτι καταφέρουμε, είναι άλλωστε κι οι εποχές τέτοιες, που καθημερινά στον δρόμο μου έχω καταντήσει να συναντώ μόνο μπάτσους.

Όπως λοιπόν βλέπετε, η υψηλή αυτή έννοια που οι καλοί μας συμπολίτες με σήμα το Α θέλησαν να περάσουν στον λαό είναι «έξω οι μπάτσοι από τους δημόσιους χώρους».

Και το βασανιστικό, για μένα, ερώτημα, είναι: Σωστά, να φύγουν απ’ τους δημόσιους χώρους, και ποιος δεν θα το 'θελε, μπάτσοι σε δημόσιο χώρο δεν συναντώνται πλέον σε καμία προηγμένη χώρα, και γιατί η δική μας να μείνει πίσω, αλλά να πάνε πού; Αφού είναι προφανές ότι να τους διακτινίσουμε στο υπερπέραν, πράγμα που θα 'ταν μια ριζική πράγματι λύση - χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι συμφωνούμε - δεν μπορούμε (ακόμη).

Το πρώτο που μου 'ρθε στο μυαλό ήταν οι μπάτσοι να φύγουν απ' τους δημόσιους χώρους και να πάνε στους ιδιωτικούς. Η λύση αυτή, πράγματι, δεν έχει μεγάλο κόστος και χαρακτηρίζεται από πολιτισμό, ανθρωπιά, αλληλεγγύη και ανώτερη αίσθηση κοινωνικότητας, αρετές τόσο συνηθισμένες στον τόπο μας, κι αυτό από χιλιάδες χρόνια.

Φοβάμαι όμως, όσο το σκέφτομαι, ότι κανένας μας, ακόμη κι οι ίδιοι οι συντάκτες του συνθήματος αυτού, δεν θα ‘θελε να βλέπει μπάτσους μέσα στο σπίτι του, και μάλιστα επί 24ώρου βάσεως. Κι αυτό όχι μόνο γιατί τα σημερινά διαμερίσματα είναι μικρά και άβολα, αλλά και γιατί, πώς να το κάνουμε βρε αδερφέ, σου φτάνει που σηκώνεσαι το πρωί και βλέπεις, τέλος πάντων, αυτούς που βλέπεις μπροστά σου, να ‘χεις, επιπλέον, ν' αντικρύζεις, με τη τσίμπλα στο μάτι, και μπάτσο μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, στον οποίο βέβαια θα πρέπει, κάθε μέρα, να φτιάχνεις καφέ, τοστ, πορτοκαλάδα, τηγανίτες, τοστ κι αυγά με μπέικον, να του ζεσταίνεις νερό, να 'χεις αγοράσει τα "αστυνομικά νέα", να του 'χεις φρέσκα και καθαρά ρούχα, να 'χεις λαδώσει και καθαρίσει το όπλο του, και γενικά να φροντίζεις, με όλες σου τις δυνάμεις, για τη σωστή και πατροπαράδοτη φιλοξενία του ένστολου αυτού συνανθρώπου σου, πολύ πάει, και πώς είναι δυνατόν να ζητήσουμε απ' τον λαό, που τόσα έχει τραβήξει τα χρόνια αυτά, να κάνει τέτοια θυσία, και μάλιστα με τη σημερινή οικονομική συγκυρία ...

Μια άλλη λύση θα ‘ταν να κλείνονται οι μπάτσοι στα αστυνομικά τμήματα και να μένουν εκεί, πίνοντας φραπέδες, καπουτσίνους και φραπουτσίνους, καπνίζοντας, χαρτοπαίζοντας και βλέποντας τηλεόραση, μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Τμήματα στα οποία, με βάση ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, ούτε εμείς θα μπαίνουμε μέσα ούτε αυτοί θα βγαίνουν έξω. Και μετά, ήρεμα κι απλά, σε ομάδες μέχρι τρία άτομα και φορώντας οπωσδήποτε πολιτικά, να πηγαίνουν σπίτια τους, αποφεύγοντας κάθε κοινωνική πρόκληση, ειδικά αν τύχει και περάσουν από χώρους, στους οποίους ο κυρίαρχος λαός θα εκφράζει τα δίκαια αιτήματά του, με τους όμορφους, ζεστούς κι εφευρετικούς τρόπους και μεθόδους που αυτός, κάθε φορά, νομίζει.

Το σενάριο αυτό, το οποίο σας διαβεβαιώ, εν πολλοίς εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στην πράξη, παρουσιάζει πάντως, κι αυτό, τα μειονεκτήματά του. Γιατί, αν αναλογιστείτε πόσες χιλιάδες μπάτσοι υπηρετούν και τι μέσο όρο ηλικίας έχουν, κι αν σ' αυτό προσθέσετε και τα λειτουργικά έξοδα των αστυνομικών τμημάτων, θα δείτε ότι η μικρή και πτωχή χώρα μας θα είναι υποχρεωμένη να πληρώνει, κάθε μήνα, ένα ιλιγγιώδες ποσό χρημάτων σε ανθρώπους που δεν θα παράγουν τίποτε, κι επομένως θα 'ναι βούτυρο στο ψωμί του δυσκοίλιου Αλμούνια και βάρος κι εμπόδιο στην προσπάθεια της χώρας να βγει, επιτέλους, από την κοινοτική επιτήρηση και να προσεγγίσει, αν όχι να ξεπεράσει, το βιοτικό επίπεδο των άλλων χωρών.

Τώρα, βέβαια, θα μου πείτε ότι κι αυτό ήδη γίνεται κι ότι, εδώ και πολλά χρόνια, δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας όλων των κομματικών πεποιθήσεων και παρατάξεων βρίσκονται γερά αγκυροβολημένοι σε διάφορα πόστα, με μοναδικό σκοπό τη διαιώνιση της παραμονής τους εκεί, μέχρι την έλευση της περιπόθητης σύνταξης.

Σωστά, συμφωνώ, το ξέρω και το ζω καθημερινά, γι αυτό και νομίζω ότι το να επαυξήσουμε το πρόβλημα αυτό δεν είναι λύση, και πάντως, είμαι σίγουρος, δεν είναι μέσα στις προθέσεις των αναρχικών που έγραψαν το σύνθημα, για το οποίο συζητάμε κι οι οποίοι, βέβαια, το τελευταίο που θα επιθυμούσαν είναι να δουν τα δημόσια οικονομικά να παρουσιάζουν πρόβλημα εξαιτίας της ιδέας τους αυτής.

Για τους ίδιους λόγους αποκλείω και την περίπτωση οι μπάτσοι να αποσπαστούν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Γιατί κι αυτές είναι τόσο γεμάτες, που, μόνο και μόνο αν υπολογίσουμε πόσα νέα γραφεία, καρέκλες, τηλέφωνα, γραφική ύλη, φραπεδιέρες, ξαπλώστρες, τασάκια, φοριαμοί, υπολογιστές, ντουλάπες, χαρτί τουαλέτας, σαπούνι και λοιπά αναλώσιμα θα χρειαστούν, πάλι το κόστος εξακοντίζεται στα ύψη.

Και, βέβαια, ούτε να συζητήσω δεν θέλω την περίπτωση πρόωρης συνταξιοδότησης τόσων χιλιάδων ανθρώπων, γεγονός που, μεταξύ άλλων, θα βυθίσει τους πλέον ευαίσθητους απ' αυτούς σε κατάθλιψη, γιατί, όπως και να το κάνουμε, άλλο το να κάθεσαι και να μη κάνεις τίποτε εργαζόμενος, πράγμα που σε γεμίζει με αίσθηση πληρότητας, αρμονίας με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο κι ευδαιμονίας, κι άλλο το να κάθεσαι και να μη κάνεις τίποτε, νέος άνθρωπος και στην ακμή της παραγωγικής σου ηλικίας, όντας συνταξιούχος.

Σταματώ εδώ, άκρη δεν βρίσκω. Το σύνθημα, παρ' όλ' αυτά, μου αρέσει, μιλάει μέσα μου, κλείνει το μάτι στην ψυχούλα μου, κι επομένως κάποτε, πού θα πάει, ίσως καταφέρω να το αποκρυπτογραφήσω. Ελπίζω μόνον αυτό να γίνει σύντομα, το Σύνταγμα είναι υπό αναθεώρηση και, όποια λύση κι αν διαλέξουμε, ευκαιρία είναι να τη χώσουμε μέσα στο τόσο ευρύχωρο, ευγενικό και βολικό αυτό κείμενο, κι άλλωστε δεν νομίζω να πιστεύει κανείς σας ότι, τόσες και τόσες άλλες διατάξεις που κατά καιρούς οι κυβερνήσεις μας έχουν βάλει εκεί μέσα, και, το χειρότερο, σκοπεύουν ακόμη να βάλουν, είναι πιο χρήσιμες.

42 σχόλια:

dodo είπε...

Μόλις καταφέρω να σηκωθώ από το πάτωμα(ROFL), θα σκεφθώ σοβαρά το σύνθετο αυτό ζήτημα!

philos είπε...

Να τους βάλουμε, να τους βάλουμεεεεε....
.... σε ένα γήπεδο!

Και μαζί τους να βάλουμε και όλα τα παιδιά που γουστάρουν κόντρες μαζί τους. Δεν λέω Αναρχικούς, δεν μου αρέσει να ισοπεδωνω τα πάντα. Εννοώ όμως τους χουλιγκάνους κάθε ιδεολογικής προέλευσης. Και ιδιαιτέρως αυτούς που φροντίζουν να καλύπτονται πίσω από κράνη και κουκούλες.

Αλλά στο γήπεδο να είναι όλοι τους χωρίς στολές, ακάλυπτοι και χωρίς όπλα. Μόνο όπλο τα χέρια τους.
Και να δω πόσο μάγκες είναι οι μεν και οι δε....

Είσοδος ελεύθερη. Γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχει καθόλου θέαμα...

Eleni63 είπε...

πάντως παιδιά οι νεολαίοι των πανελληνίων έχουν τις μεγάλες των μπάτσων σχολές ως πρώτες επιλογές! μισθοί γαρ.

Ανώνυμος είπε...

"...ότι να τους διακτινίσουμε στο υπερπέραν, πράγμα που θα 'ταν μια ριζική πράγματι λύση - χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι συμφωνούμε - δεν μπορούμε (ακόμη)."

Στέκομαι εδώ διότι αυτή η επιλογή με συγκινεί βαθύτατα...κρίμα που δεν μπορούμε ακόμη...
Επιλογή με φαντασία, άμεση, ακαριαία.

Παρ' όλα αυτά, πολύ θα ήθελα να διαβάσω τη άποψη ενός "οργάνου της έννομης τάξης", να υπάρχει διαφωνία, να ανάψουν λίγο τα αίματα.
Να μας κλείσει το μάτι και να μας πεί..."κι' όμως μας χρειάζεστε!" Και να το υποστηρίξει!

Και να τον ρωτήσει κάποιος το μη πρωτότυπο "άν ήσουν στα ΜΑΤ και απέναντι είχες το παιδί σου, τον πατέρα σου, τον αδελφό σου, τι θα έκανες με τη διαταγή που θα σου έδιναν?"
Και να μας απαντήσει!

Και να τον ρωτήσει κάποιος πάλι το μη πρωτότυπο "πρώτα βαράς και μετά ρωτάς ή το αντίθετο"?
Και να μας απαντήσει!

Μπορώ να σκεφτώ και άλλες μη πρωτότυπες ερωτήσεις.
Ας πούμε τι είδους κράτος με τι είδους πολίτες, με τι είδους σύστημα, με τι είδους παιδεία, χρειάζεται την αστυνομοκρατία?
Και να μας απαντήσει!

Άραγε έχει κανείς τους blog, όχι ότι είναι και απαραίτητο, ούτε εγώ έχω.

Λάτρης του Star Trek (έτσι γράφεται?)
Χαιρετώ και...διακτινίζομαι..αφού μπορώ...

Ανώνυμος είπε...

:))))

Πράγματι σύνθετο το ζήτημα κ πολύπλοκο.

Όλα λύνονται βέβαια με το να σταματήσεις να κάνεις βόλτες στα πάρκα κ να έρθεις να βάλεις ένα χεράκι στη μετακόμιση, που είναι κ δίπλα σε πάρκο, αυτό του Παπάγου.

Οι μπάτσοι θα συνεχίσουν να είναι εκεί που βρίσκονται, οι πιτσιρικάδες με τα σπρέι το ίδιο κ όλα θα κυλούν ήρεμα στο γαλατικό χωριό. Μια στις τόσες θα μαλώνουν μεταξύ τους, έτσι για να ανάψουν τα αίματα κ μετά θα τρώνε όλοι μαζί γουρουνόπουλα, ενώ θα έχουν δεμένο στο δέντρο, όχι τον Κακοφωνίξ αλλά εμάς τους κακομοίρηδες που την πληρώνουμε ως συνήθως.

antvol είπε...

@ dodos

Τι σημαίνει ROFL; Και γιατί είσαι στο πάτωμα; Μήπως έγινε κατάσχεση στα έπιπλα; Κι αν ναι, από ποιον;
---

@ philos

Ωραία πρόταση, όλοι μαζί σ' ένα γήπεδο ... Πάει, καλοκαιρινό θα γίνει.

Από την άλλη μεριά, μόνο και μόνο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα βγει το κόστος ενός καινούργιου.

Τα υπόλοιπα έσοδα (dvd κλπ) θα τα μοιραζόμαστε, υποθέτω ότι αυτό εννοείς.
---

@ Eleni63

Είναι δυνατόν, εκεί φτάσαμε; Να είναι οι αστυνομικές σχολές πρώτες σε προτίμηση; Αν είναι δυνατόν.
---

@ LIVANA

Χαίρομαι που επιλέγεις την πιο ήπια και ανθρώπινη λύση, έχεις πραγματικά τρυφερή καρδιά.

Τώρα, είναι σαφές πως το post δεν στρέφεται εναντίον της τιμημένης ελληνικής αστυνομίας, πολλού γε και δη. Το αντίθετο μάλιστα, προσπαθεί, συνθέτοντας και αναλύοντας όλες τις πιθανές λύσεις, να ανιχνεύσει ένα τόσο προχωρημένο σύνθημα των φίλων μας Α και να προτείνει λύσεις. Και μόνο γι αυτό δεχόμαστε συγχαρητήρια.
---

@ zoi20

Καλά, εσύ είσαι σκέτο πανηγύρι. Στο blog του Δήμου λες πως είσαι άνεργη και πέφτει το δάκρυ της αρκούδας. Μετά, στο δικό σου blog λες πως πας στη μάνα - γη Λάρισα για να αναλάβεις την οικογενειακή επιχείρηση (ελπίζω νόμιμη, αν και αμφιβάλλω).

Και τώρα, μας λες πως μετακομίζεις στου Παπάγου!

Αύριο, ποιος ξέρει τι θα μας πεις.

Ζωή, γιατί δεν γίνεσαι δικηγόρος; Θα διέπρεπες.

Η παρομοίωση πάντως με Γαλάτες και Οβελίξ εξαιρετική, τη χάρηκα.

dodo είπε...

ROFL (Rolling On Floor Laughing), συντομογραφία χρησιμοποιουμένη στην διαδικτυακή jargon επί ξεκαρδιστικού αστείου, μία βαθμίδα ύπερθεν ευρύτερα γνωστής LOL (Laughing Out Loud)...

neutrino είπε...

οι φιλτατοι μπατσοι, δυστυχως, οπως καταφερες να αποδειξεις, δεν μπoρουν παρα να βρισκονται στους δημοσιους χωρους.. αλλωστε και ετυμολογικα να το παρει κανεις, οι αστυνομικοι, το "αστυ" (οχι το σινε στην Κοραη-την πολη εννοω) θα πρεπει να προστατυεουν, δηλαδη τους δημοσιους χωρους της..! (τωρα για την ετυμολογικη αναλυση της λεξης "μπατσος" θα σας γελασω, αυτοι δεν γνωριζω τι ακριβως εχουν προοριστει να προστατευουν).
και δυστυχως οσο υπαρχουν πολιτες οι οποιοι με τον ενα η με τον αλλο τροπο παρανοουν την εννοια της ελευθεριας τους και επεκτεινονται ανησυχητικα, εμποδιζοντας την ελευθερια των αλλων, οι οποιοι εχουν συνταγματικα κατοχυρωμενα διακιωματα σ'αυτους τους περιφημους "δημοσιους χωρους" και δεν τους επιτρεπεται να τα ασκησουν, η αγαπητη φαρα των μπατσων θα παρεμβαινει.

βεβαια απο την παρεμβαση για την αποκατασταση της ταξης μεχρι την αστυνομοκρατουμενη πολιτεια την οποια εχουμε φτασει να εχουμε σημερα, υπαρχει μια μεγαλη αποσταση (καθε μερα πριν καλα καλα κατεβω απο την πολυκατοικια μου καλημεριζω κι εναν αστυνομικο-πλατεια Ναυαρινου γαρ, ή στα Εξαρχεια, πριν συναντησω την παρεα μου πρεπει να χαιρετησω και 2-3 διμοιριες ΜΑΤ, μα καλα στην Κουβα βρισκομαι; ή στην Πιονγκ Γιανγκ; ή στην Αθηνα του '70;!!!).
η αποψη παντως οτι αν οι αστυνομικοι δεν βρισκονται τριγυρω και αφηνουν τις πορειες και τις διαδηλωσεις να κυκλοφορουν ελευθερα δεν θα δημιουργουνται επεισοδια και καταστροφες επειδη δεν υπαρχει η "προκληση των μπατσων", θεωρω προσωπικα πως δεν στεκει.

καλος ο διακτινισμος παντως. μια καλυτερη λυση θα ηταν να διακτινστουμε ολοι μαζι στο διαστημα. με την ελλειψη της βαρυτητας θα πεταμε απο εδω και απο εκει και δεν θα φτανουμε να χτυπαμε ο ενας τον αλλον με καδρονια και γκλομπς.

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα δεν κατάλαβες! Χτες τελείωσα με τη δουλειά στην Αθήνα. Όπου έμενα στο Χολαργό κοντά στο πάρκο του Παπάγου, από όπου κ μετακομίζω εδώ κ κάτι εβδομάδες, πράγμα που σου έχω ξαναγράψει. Πραγματικά δεν περίμενα να έχω τέτοιες αντιδράσεις, γι αυτό σας καθησύχασα μετά.
θα δουλέψω στην οικογενειακή επιχείρηση στη Λάρισα. Δεν καταλαβαίνω που μπερδεύτηκες κ με εκθέτεις ως αφερέγγυα :)

Ανώνυμος είπε...

Κ θα σε μπερδέψω λίγο ακόμα. Έχω αρχίσει να φρικάρω με την ιδέα της οικογενειακής επιχείρησης(που είναι νόμιμη) κ μου περνάνε κάτι σκέψεις να ξαναφύγω για έξω:)
Αναποφάσιστη ναι είμαι, αλλά όχι κ να γίνω δικηγόρος... βαριά κουβέντα είπες :)))

Sarah είπε...

Μου αρέσει πολύ όταν μεγάλες αποφάσεις παίρνονται σιωπηλά και εκτελούνται αθόρυβα- είτε σε κυβερνητικό επίπεδο είτε σε προσωπικό-.
Και ο κόσμος να καταλαβαίνει ότι αυτο πρέπει να γινει για τον απλουστατο λόγο ότι είναι το σωστό.

Λέτε να το δούμε κάποτε;

mickey είπε...

Προτείνω το ζωολογικό κήπο.

Άλλωστε πολλά είδη κινδυνεύουν με εξαφάνιση και έχουν γίνει δυσεύρετα και πανάκριβα.

(άσε που οι φραπέδες δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα)


Για τους κουκουλοφόρους προτείνω εγκλεισμό σε αποθήκη εκρηκτικών για ένα μήνα μαζί με όλο τον εξοπλισμό τους.

Κι αν δεν τους φύγει δια παντός η διάθεση για ρίψη μολότοφ, να μη με λένε Μιχάλη!

(πάντως για τα σπασμένα πλακάκια και μάρμαρα ομολογώ πως δεν έχω βρει λύση)

Ανώνυμος είπε...

Οχι ανώνυμους, Αφρο εδώ, αλλά εγγραφή νορμάλ δεεεε...

Λοιπόν, ποιό το πρόβλημα?

Αν πρόκειται για τα καινούρια φυντάνια της Υπηρεσίας, φυσικά όχι στους δημόσιους χώρους, έχω έναν εντελώς ιδιωτικό, έτσι θα τα αφήσουμε τα παλληκάρια?

Τώρα να την πω την αληθινότατη ιστορία μου? Να την πω.

Κάποια στιγμή που σε διπλανό κτήριο απεργούσαν κάποιοι δημ. υπάλληλοι από τους πολλλλύ καλούς (πρωταγωνιστές σε κλασικες φαντασιώσεις!), τρέχα-γύρευε πώς, για να γλυτώσουν την επιστράτευση από την αστυνομία που έτρεχε για το θεαθήναι μεν, αλλά θα βάραγε κανονικά δε, μου χτύπησαν την πόρτα. Εγώ ως κλασσικό χάπατο, τους άνοιξα (οκ, τους δύο τους ήξερα, οικογενειακοί φίλοι), και με το που το παίρνουν πρέφα οι άλλοι, καταλήξαμε με... 52, ναι, 52 στο πατρικό μου, μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά. ΤΟ μπάχαλο και Ο χαβαλές μαζί, επιδρομή στο ψυγείο και να τα τηλέφωνα για πίτσες, αλλά... κύριοι! (γαμώτο, γαμωτο, γαμώτο!)

Ανοίγουν την πόρτα ανυποψίαστοι οι γονείς μου γυρνώντας από το σούπερ-μάρκετ, και βγαίνει μπροστά ο πιο φίλος μου και του λέει "Κύριε..., επειδή η κόρη σας είναι δύσκολη, σας φέραμε τα καλύτερα παλληκάρια της υπηρεσίας για να διαλέξει! Είμαστε στο νούμερο 37, αλλά πλησιάζουμε".

Ξέχασα να σας πω ότι το χιούμορ μου δεν το κληρονόμησα από τον πατέρα μου.

ΛΟΛ!

(α, και τρώγαμε πίτσα 10 μέρες στο σπίτι για να την τελειώσουμε...)

IdentityCafe είπε...

Με κολλα ουχου να κολησουμε πλατη με πλατη αναρχικο με μπατσο. Ο ενας ακυρωνει τον αλλο. Που ειναι το προβλημα?


Αντβολ θελω να δω ποτε θα γραψεις ποστ πατατα...ακομα περιμενω LOL :):)

antvol είπε...

@ dodos

Στο ROFL (Rolling On Floor Laughing) απαντώ GDLWMP (Glad Dodos laughs with my posts).
---

@ zoi20

Εγώ δεν κατάλαβα τίποτε Ζωή; Όταν γράφεις ότι η μετακόμιση είναι δίπλα στο πάρκο (Παπάγου), το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η μετακόμιση θα γίνει εκεί και όχι, βέβαια, από κει.

Όσο για το εξωτερικό, στο έχω γράψει τόσες φορές, και δημόσια και ιδιωτικά. Φύγε, όσο είναι καιρός. Βρες ένα καλό πανεπιστήμιο και πήγαινε. Εξάλλου, κι εκεί έχουν internet, θα τα λέμε.
---

@ neutrino

Βρε τυχερή, μένεις Εξάρχεια; Ωραία, θα μας γράφεις από πρώτο χέρι για τα νέα μέτρα αστυνόμευσης της περιοχής, κι όχι μόνο με κείμενο, αλλά και με εικόνες.

Ως cinephile βέβαια, θα θυμάσαι το έργο Pour la peau d'un flick. Αν μη τι άλλο, η μουσική του είναι υπέροχη.
---

@ πανάσχημη

Στην Ελλάδα βλέπουμε το ακριβώς αντίθετο. Μεγάλες αποφάσεις να ΜΗΝ παίρνονται κι ο κόσμος, γενικώς, να αντιδρά.

Άλλο πράγμα βέβαια οι προσωπικές αποφάσεις.
---

@ mickey

Πού ακριβώς έχει στην Ελλάδα ζωολογικό κήπο και δεν το έχω πάρει χαμπάρι; Κι είναι κρίμα, γιατί από ζώα πάμε καλά ...
---

@ Αφροδίτη

Πωπω, τι ξεπεσμός, να γράφεις ως "ανώνυμη" (ελπίζω όχι αλκοολική), αυτό δεν το περίμενα από σένα, τι να πω ...

Τελικά, από τα παλικάρια που λες σας έμεινε κανένα; Ή λάκισαν όλα μόλις πέρασε η μπόρα;

Ανώνυμος είπε...

Κ εγώ στο έχω πει χίλιες φορές ότι η πρώτη γλώσσα που έμαθα ήταν ξένη κ γι αυτό τα ελληνικά μου είναι τσάτρα πάτρα. Μη με δίνεις έτσι στεγνά.

neutrino είπε...

οχι βρε δεν ειμαι εξαρχειωτισσα. Ναυαρινου = η πλατεια της Θεσσαλονικης εν προκειμενω, οχι ο δρομος στην Αθηνα.
στην Αθηνα μενω σε.. διαμετρικα αντιθετη περιοχη θα ελεγα. (απλα βρισκομαι συχνα πυκνα εξαρχεια -ωραια καφε βλεπεις..;P)

antvol είπε...

@ identitycafe

Μη φοβάσαι, έχω μερικές πατάτες έτοιμες, απλά πρέπει να διαλέξω την κατάλληλη στιγμή ...
---

@ zoi20

Εγώ σε δίνω Ζωή; Τι είναι αυτά που λες; Εγώ που έχω δηλώσει (ακόμη ένας) θαυμαστής σου;
---

@ neutrino

Διαμετρικά αντίθετη περιοχή από την Ναυαρίνου; Πολύ ενδιαφέρον ... Απλά αναρωτιέμαι πώς ορίζεται η διάμετρος ενός δρόμου.

Ανώνυμος είπε...

Α, ωραία. Γιατί προς στιγμή νόμιζα ότι δε με χωνεύεις πια:)

πάντως χωρίς πλάκα, όπου κάνω συντακτικό λάθος να μου το λες, γιατί αλλιώς πως θα μάθω?

mickey είπε...

"Πού ακριβώς έχει στην Ελλάδα ζωολογικό κήπο και δεν το έχω πάρει χαμπάρι; Κι είναι κρίμα, γιατί από ζώα πάμε καλά ..."


Τότε να τους πάμε σε κάναν εθνικό δρυμό (περιφραγμένο φυσικά), μαζί με τους κουκουλοφόρους και εξοπλισμό paintball, να βγάλουν τα ...σώψυχά τους.

Έτσι κι αλλιώς κανείς δεν επισκέπτεται τέτοια μέρη στην Ελλάδα και πάντως όχι οι λεγόμενοι "φιλήσυχοι πολίτες" - κάνω λάθος;

Aphrodite είπε...

@antvol,

Μας μείνανε δυο-τρία απ'τα παλληκάρια να κλαιν στα σκαλοπάτια μου, αλλά πού ν'ακούσει ο πατήρ... αν δεν ήταν τουλάχιστον εφοπλιστές, ξέρεις πώς είναι ο μπαμπάδες...
:)))

3 parties a day είπε...

Το περίεργο είναι πως όταν βλέπω μπάτσο δεν αισθάνομαι κανενός είδους ασφάλεια. Νιώθω μια -σύντομη ευτυχώς- εσωτερική αναταραχή, λέω στον εαυτό μου πως δεν έχω κάνει κάποια παρανομία άρα αποκλείεται να με μπουζουριάσει, και συνέρχομαι.
Αλλά και πάλι, πώς μπορεί να είναι κανείς σίγουρος μαζί τους;
Δεν ξέρω, κιεγώ πιστεύω ότι ο διακτινισμός είναι μια καλή λύση.

Ανώνυμος είπε...

"δεν στρέφεται εναντίον της τιμημένης ελληνικής αστυνομίας"

Σαφώς, αγαπητέ antvol!
Δική μου ευθύνη που δεν έγινα κατανοητή. Η ουσία είναι ότι έχω παράπλευρες απορίες με τη δική σου.
Κάτι σαν τις παράπλευρες απώλειες...(πολύ μου αρέσει αυτή η έκφραση...)
Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω και να συζητώ με εκπροσώπους της κατά τα άλλα συμπαθέστατης τάξης εργαζομένων, και τις απορίες μου θέλω να τις λύνω, απορώ με τον εαυτο γιατί ακόμη αισθάνομαι μπερδεμένη με το περί ού ο λόγος θέμα.
Τις πταίει άραγε???
Πάντως αν έκανα τον δικηγόρο του διαβόλου θα μπορούσα άνετα πια να τους εξηγήσω και να τους υποστηρίξω!!!!
Αυτές οι αντιφάσεις μου με τρελλαίνουν!

Το ερώτημά σου θα είχε πολύ ενδιαφέρον να τεθεί στη Βουλή, μαζί με ότι προτείνεις...

Πάω να καβαλήσω κανένα γλάρο, να με ταξιδέψει... Τώρα και αν τον λένε Ιωνάθαν, ακόμη καλύτερα!

antvol είπε...

@ mickey

Τζίφος. Γιατί, αν τους πάμε σε εθνικό δρυμό, σε λίγο εκεί θα χτιστούν παραθεριστικές κατοικίες αστυνομικών ... Και, μετά, θα γίνει Κυψέλη.

Άστα, μεγάλο πρόβλημα σου λέω.
---

@ aphrodite

Τι να σου πω, αν μιλήσω για τον δικό μου μπαμπά, και εφοπλιστή να του πήγαινα, πάλι έξαλλος θα γινόταν.

Περίεργος άνθρωπος, είχε μια περίεργη μανία τα αγόρια του να παντρεύονται γυναίκες (τστστσ).
---


@ 3 parties a day

Αυτό το που νιώθεις είναι πολύ σωστό και κοινό.

Η μόνη χώρα στην οποία δεν το ένιωθα ήταν η Αγγλία. Αλλά εκεί η αστυνομία είναι διαφορετική.

Όσο για τη διακτίνιση, ξέχασα να σας υπενθυμίσω τη διεθνή συνθήκη για την αποφυγή ρύπων στο διάστημα.
---

@ LIVANA

Οι αντιφάσεις ομορφαίνουν τον άνθρωπο, μη τις φοβάσαι.

Και, σε παρακαλώ, μη μπλέκεις τον σεμνό αυτό και ταπεινό δικτυακό τόπο με τη Βουλή.

Ερώτηση: Ξέρεις να οδηγάς γλάρο; Κι αν ναι, με πας βόλτα;

Ανώνυμος είπε...

Δεν τις φοβάμαι antvol!!

Ερώτηση: Πρόκληση!
Δεν με χρειάζεσαι...όλα τα έχεις μέσα σου. Αν δεν τα έχεις ανακαλύψει θα σου φανερωθούν κάποια στιγμή αφού τα αποζητάς.
Είναι καλός ο δρόμος να βλέπεις αυτό που οι άλλοι δεν βλέπουν, όπως εσύ το βλέπεις και το βιώνεις!!!
Πιό ψηλά λοιπόν. Να πετάμε με όποια φτερά θέλει να έχει ο καθένας!!! και να πατάμε πότε-πότε (ψυθιριστά λέω στον εαυτό μου...)

Έντελώς άσχετο με το ποστ σου αυτό το θέμα αλλά, πολύ μου αρέσει...:)

dodo είπε...

Ως βλέπω, δεν βρήκες ακόμη απάντηση στο καίριο ερώτημά σου- μήπως, επειδή τελικά "il faut de tout pour faire un monde"... ;-(

3 parties a day είπε...

Πάντως από τότε που ήρθα στην Αυστρία επιδεινώθηκε το κακό. Λες να φταίει που πλήρωσα 7 ευρώ πρόστιμο επειδή πέρασα το δρόμο με κόκκινο; (πεζή, όχι με τ' αυτοκίνητο. Βγάλε τα συμπεράσματά σου...)

Filomila είπε...

Zoi said:
πάντως χωρίς πλάκα, όπου κάνω συντακτικό λάθος να μου το λες, γιατί αλλιώς πως θα μάθω?

--------------------

Ωχ, κι εσένα σε διορθώνει συνέχεια? Και του το ζητάς κιόλας? Τι στο καλό, δίδυμη αδερφή μου είσαι? Ή μήπως πηγαίναμε στο ίδιο σχολείο?? Από Δευτέρα σε περιμένω με την ποδιά, (ζαρτιέρες μην ξεχάσεις και σου πέφτουν οι κάλτσες - ντροπή!) - ξεκινάμε ιδιαίτερα με τον Antvol! :)))


(Antvol, ούτε να το σκεφτείς να μου δώσεις κίτρινη κάρτα! Στο τσακ είμαι να αποκλειστώ από το επόμενο παιχνίδι και το σύνθημα το έχω ήδη έτοιμο ("Πουλημένη Διαιτησία")!)

Ανώνυμος είπε...

3 parties a day:

Μόνο 7€ και παραπονιέσαι;;; 20άρα στη Γερμανία και δε θέλω ούτε να μάθω πόσο εδώ πάνω...

Πολύ μίσος για τους μπάτσους και κάποιοι δεν έχετε ζήσει καν σε -κάτσε να δεις πως το έγραψε κάποιος- "αστυνομοκρατούμενη πολιτεία", όρα Γερμανία και λοιπά κεντροευρωπαϊκά κράτη. Να ξεκαθαρίσουμε, ότι άλλο ΜΑΤ κι άλλο ο αστυνόμος (βαθμοφόρος). (η τελευταία μου εμπειρία θετικότατη, από ευγενέστατους υπαλλήλους για έκδοση ταυτότητας: τμήμα Εξαρχείων).

Καλά τούς καταδικάζετε λοιπόν, αλλά τι να πουν κι αυτοί που χάσαν περιουσίες από Α, συγγνώμη εννοώ χουλιγκάνια μεταμφιεσμένα σε Α.

Να ομολογήσω κι εγώ "εσωτερική αναταραχή" (3 parties a day)όταν βλέπω περιπολικό, αλλά οφείλεται μάλλον στη Γερμανική αστυνομία -από τα 18 μου ως τα 24. Εκεί να δεις αν ρωτάνε livana...

antvol

Ζωολογικός κήπος υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας... (μακριά απ'ότι πολλοί φανταζόμαστε ως Ζοο, αλλά κοντά σε αυτό που υποτίθεται ότι είναι...)

καλό Σαββατοκύριακο!

antvol είπε...

@ LIVANA

Ωραία και γλυκά τα λες, μακάρι να 'ταν έτσι (μην ξεχνάμε όμως και την κόλαση που ο καθένας μας κουβαλάει μέσα του).
---

@ dodos

Καλέ μου φίλε, κι άλλες φορές έχω πει ότι τα μόνα ερωτήματα που αξίζει να θέτουμε είναι όσα δεν μπορούν ν' απαντηθούν.

Γι αυτό και πάντα γελούσα με τα βιβλία του τύπου Find all correct solutions to your problems ή Become happy, handsome, thin and rich in 30 days κλπ.
---

@ 3 parties a day

7 ευρώ μόνο; Μέσο είχες; Ήταν τότε που δούλευες στην Πρεσβεία;

Πάντως στην Ελλάδα κοντεύει να θεωρείται παραβάτης όποιος (πεζός ή εποχούμενος) περνάει το δρόμο με πράσινο.
---

@ Filomila

Αμάν, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι εδώ είναι σοβαρός και σεμνός τόπος, όαση ήρεμου στοχασμού, φιλοσοφικών συζητήσεων και πνευματικών ενασχολήσεων ...

Σεξουαλικοί κλπ συνειρμοί διαταράσσουν το κάρμα της παρέας και κινδυνεύουν να ξυπνήσουν εντός τους τα κατωτέρας ποιότητος χαμερπή ένστικτα της αναπαραγωγής.

Για τον λόγο αυτό παρακαλείσαι (ακόμη μια φορά) να ελέγξεις τις (φοβάμαι αχαλίνωτες) παρορμήσεις σου.

ΥΓ Δεκτές και χωρίς ζαρτιέρες.
---

@ Στέφανος Νάσος

Κανένα μίσος δεν υπάρχει εδώ για τίποτε. Μόνο χιούμορ, χαλαρή διάθεση και διανοητικά ερεθίσματα σε ποικιλία θεμάτων.

Όσο για τους ζωολογικούς κήπους τύπου Εθνικού κήπου, Νέας Φιλαδέλφειας κλπ, στην πραγματικότητα είναι κέντρα βασανιστηρίων των άτυχων ζώων, πυ μόνο θλίψη και απέχθεια μου δημιουργούν.

Γι αυτό, όσο πιο γρήγορα καταργηθούν, τόσο καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Filomila
Μ΄αρέσουν οι παρατηρήσεις διορθώνομαι:)

antvol
ευχαριστώ πολύ για το γλέντι στου ΝΔ χτες βράδυ. Ένιωθα λες κ βγήκα έξω κ πέρασα σούπερ, με την καλύτερη παρέα. Μου χρειαζότανε. Ακόμα γελάω:)

antvol είπε...

@ zoi20

Α, λες για κάνα δυο σαχλοσχόλια που έκανε εκεί κάποιος θρασύς που υπέκλεψε τα στοιχεία μου την ώρα που εγώ δούλευα σκληρά, ναι, το άκουσα και στενοχωρήθηκα, ελπίζω να μην επαναληφθεί ...

[απολύτως μεταξύ μας: Έχω καταστρώσει σατανικό σχέδιο κατάληψης του doncat.blog, το οποίο καλό και χρυσό είναι, μερικές φορές όμως έχει μια ροπή προς το σφίξιμο, το ψυχοπλάκωμα, τη σοβαροφάνεια, το ανέξοδο βρίσιμο και προσβολή και την επίδειξη γνώσεων.

Βασικά χαρακτηριστικά του σχεδίου αυτού είναι τα εξής:

α. Διαρκής βομβαρδισμός, εκ μέρους μου, του ΝΔ με comments και mails του τύπου "τι κακιά που είναι η moderation και πόσο βλάπτει τον ζωντανό διάλογο (χεχε) κι αν την ξαναβάλεις φεύγω (the easy thing).

β. Στήσιμο ενέδρας, για εξεύρεση της πιο κατάλληλης ώρας (συνήθως γύρω στις 10 το βράδυ) προς εξαπόλυση επιθέσεως (the difficult thing).

Γιατί αυτή η ώρα;

Μα, για πολλούς λόγους: Η μέρα έχει σχεδόν τελειώσει, ο κόσμος είναι μπαφιασμένος και θέλει να χαμογελάσει και λιγάκι, οι αναλύσεις για την άνοδο της ξενοφοβίας, του φασισμού, της ανεργίας και της στυτικής ανεπάρκειας έχουν χτυπήσει κόκκινο, το φάσμα μιας καινούργιας, απ' τα ίδια, μέρας, είναι ορατό. Τότε λοιπόν, και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, εξαπολύουμε την επίθεση. Κι εδώ η βοήθεια σωστών φίλων (πχ εσύ) άκρως πολύτιμη.

γ. Όταν το πράγμα έχει για τα καλά ανάψει, κι όταν κι άλλοι αρχίζουν να τσιμπάνε, εμείς παίρνουμε το καπελάκι μας κι αναχωρούμε. Έτσι, χωρίς μεγάλη φθορά. Κι αφήνουμε τον ΝΔ, ο οποίος, προϊούσης της #@*δελοποίησης (dιαγράφεται μία λέξη) του πολύτιμού του blog, έχει αρχίσει να τα παίρνει κανονικά, να κάνει φασίνα.

δ. Την άλλη μέρα κάνουμε, οπωσδήποτε, ένα σοβαρό comment (πχ η επίδραση της θεωρίας του Λακάν στην ανάπτυξη της υποσαχάριας πανίδας, σε συνδυασμό με το λιώσιμο των πάγων στους καταψύκτες του εστιατορίου Διόνυσος κατά το επίσημο δείπνο Καραμανλή-Πούτιν). Βάζουμε και δυο τρεις ανύπαρκτες παραπομπές σε φανταστικά πρόσωπα κι αφήνουμε τους άλλους να απορούν με την επιστημοσύνη μας.

Απλά πράγματα, χρόνια δοκιμασμένα ...]

Ανώνυμος είπε...

Περίμενε να σταματήσω να γελάω….

Ναι, ήταν ο ίδιος θρασύς που έκλεψε κ τα στοιχεία τα δικά μου της Άφρο, της Γιτσάκι κ του Κρις. Το ότι διάλεξε τα σούπερ πειραχτήρια του μπλογκ ήταν σύμπτωση!
Το σχέδιο σατανικό. Πόλεμος στο ψυχοπλάκωμα, ζήτω η σαχλαμάρα!

Στις 10 πράγματι οι άμυνες του ανθρώπου πέφτουν κ μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση για συνεχή μπούρδα!

Αμάν αυτός ο ρατσισμός κ το Ολοκαύτωμα. Εδώ μου κάθονται!
Τα σοβαρά σχόλια την επομένη επιβάλλονται. Επίσης μπορώ να σας στείλω την διπλωματική μου που είναι πολύ σοβαρή, γιατί έτσι έπρεπε κ μπορείτε να ξεπατικώνεται κομμάτια κ να τα στέλνετε ως σχόλια. Το ότι μπορεί να είναι άσχετα, δεν έχει σημασία, εξάλλου τα σοβαρά θέματα είναι τόσο βαρετά που όλα ίδια φαίνονται.
Είπε ο Λακάν τέτοιο πράγμα. Α, τον άτιμο! (Έτσι θα απαντάμε εμείς οι υπόλοιποι που θα είμαστε στο κόλπο.) Ένα άλλο όνομα που κάνει διανοούμενο είναι το Σοπενχάουερ! Ωραίο ε?

mickey είπε...

@Antvol (17 Μαρ 2007 1:16:00 μμ ):

Άσε, όταν εσύ πήγαινες, εγώ ...ερχόμουν ;)

(για ...δέκατη φορά :)))

Ανώνυμος είπε...

«Χιλιάδες μακρινών ήλιων δεν διαλύουν την νύχτα»
λέει ο Αντόνιο Πόρτσια ,
αλλά και ποιος ο λόγος ύπαρξής τους αν δεν υπάρχει αυτό που ονομάζει ο καθένας νύκτα.
Χρειαζόμαστε τα αντίθετα. Είναι κομβικά σημεία του καθενός που έχουν να κάνουν με την προσωπική του εξέλιξη.
Κουβαλάμε και την κόλαση μέσα μας, και δαίμονες, και «φαντάσματα στη ντουλάπα» … και την προσωπική μας «σκοτεινιά». Δεν γίνεται αλλοιώς… δυστυχώς… Μερικές φορές σκέφτομαι ότι είναι τελικά τόσο απαραίτητα που αν – λέμε τώρα- δεν υπάρχουν…ίσως να πρέπει να τα κατασκευάσουμε.
Βέβαια, έχω μια σιγουριά , ότι τα γνωρίζεις πολύ καλά όλα αυτά…

Αλλά εγώ από την άλλη αναρωτιέμαι, πόσοι άνθρωποι «βλέπουν» αυτό που είναι γραμμένο σε ένα τοίχο και… προβληματίζονται ???
Μήπως αυτό δεν είναι ένας άλλος τρόπος, προσωπικός, να «πετά» κανείς?

Σε χαιρετώ και δεν μπορώ να μην πω ότι τα γραφόμενά σου «περί ζωολογικών κήπων» με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη με άλφα κεφαλαίο!

antvol είπε...

@ zoi20

Απίστευτο πόσο γρήγορα δικαιώθηκες ... Βλέπω τι γίνεται στου ΝΔ με ολοκαύτωμα και λοιπά και φρίττω. Χίλιες φορές είπα να γράψω και χίλιες έκανα πίσω.

Όχι, δεν τη μπορώ τέτοια ένταση και πάθος, τουλάχιστον όχι στα μπλογκς (δεν θα 'χα όμως αντίρρηση αν ήταν να συμβεί σε καμιά όμορφη ερωτική σχέση).
---

@ mickey

Καλά τώρα.
---

@ LIVANA

Γράφεις πολύ όμορφα, τρυφερά, ήρεμα και διακριτικά. Χαίρομαι πολύ για τον διάλογο που έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Τιμή μου..!!!!

christos είπε...

Εχω μπόλικες φορές βρεθεί χωρίς απολύτως κανένα λόγο - εκτός αν η (μέχρι πρότινος) εμφάνιση μου θεωρηθεί ικανός λόγος - στα χέρια των διαβόητων ανθρώπων με τα μπλε. Για να προλάβω τις υποθέσεις, όχι, ουτε μπουκαλάκια με αμόλυβδη γιόμιζα ποτέ ούτε τίποτα παρεμφερές. Απλά στο μυαλό των διανοητικών τεράτων, ταίριαζα εμφανισιακά στο προφίλ ταραχοποιού (κουκουλοφόρου στην νεοελληνική). Τα λέω αυτά για να μην θεωρηθώ συμπαθών, με τις παρακάτω αράδες.

Απλά, βρε παιδιά, να σας πω τι σκέφτομαι τελευταία; Οτι αν το δει κανείς αντικειμενικά, ξεχνώντας για λίγο τον ιστορικό ρόλο του μπάτσου στην Ελλάδα και την ηλεκτροσοκική όψη του, θα δει εν έτει 2007 την εξής εικόνα: Έχουμε ένα επάγγελμα, το οποίο συμφωνούμε υποθέτω ότι υπό τις παρούσες συνθήκες μας είναι καλώς ή κακώς απαραίτητο. Επειδή δεν το καλοπληρώνουμε και δεν το σεβόμαστε, το αναλαμβάνουν οι λιγότερο έχοντες (χρήματα, εκπαίδευση, αυτοπεποίθηση κτλ). Δηλαδή 18χρονα παιδιά (πολλά από την επαρχία) που ο μπαμπάς τους για τον ένα ή τον άλλο λόγο έκοψε πρόωρα για τα ελληνικά δεδομένα την ευγενική χορηγία. Εντάξει κάνουν κι αυτοί τις προσωπικές τους επιλογές αλλά ας το παραβλέψουμε για λίγο αυτό κι ας δούμε λίγο παρακάτω.

Δίνεις λοιπόν σε αυτά τα παιδιά μια κλούβα και τους λες παγαίνετε στην Πολυτεχνιούπολη και περιμένετε απ'εξω (γιατι μέσα διακινούνται ιδέες που μπορεί να εμποδιστούν από την παρουσία σας). Καθονται λοιπόν μες το κρύο, πάνω-κάτω, πάνω-κάτω να περάσει η ώρα και μιλάνε με την γκόμενα στο κινητό και βαριούνται θανάσιμα και τους τα πρήζει επιμελώς ο από πάνω. Και κάπου στις 3-4 τη νύχτα, τα άλλα παιδιά από μέσα, που οι γονείς τους συνεχίζουν τις ευγενικές προσφορές και που πλέον έχουν έρθει στο τσακιρ κέφι, λένε ότι για να ενισχύσουν την οικολογική τους συνείδηση καλό θα ήταν να ανακυκώσουν τα μπουκάλια μπίρας που τελείωσαν και να τα εκτοξεύσουν προς τα έξω, βεγγαλικά στα κεφάλια των καταπιεστών.

Στις 3-4 λοιπόν, το τυπάκι των 18 χρονών με τις 3 κι 60, με την γκόμενα (στην καλύτερη) στο σπίτι, με τον από πάνω να του τα πρήζει, με την απόλυτη βαρεμέρα να τον κυριεύει, τρώει και μια μπίρα με αμόλυβδη στο κεφάλι, από το επαναστατικό μπρίο.

Θα μου πεις, ως όργανο της τάξης, ως εκπρόσωπος της οργανωμένης πολιτείας οφείλει να απαντήσει, να δείρει να προπυλακίσει; Όχι, ομολογώ ότι οφείλει να μείνει ατάραχος. Αλλά δεν οφείλουμε και λίγη κατανόηση, απέναντι σε αυτόν που το οικονομικό και παιδευτικό του επίπεδο είναι τέτοιο που ανέχεται να κάνει όλη την παραπάνω μαλακία για 3.60 και που κανείς από μας δεν θα έκανε ούτε για τα διπλά.

antvol είπε...

@ christos

Συμφωνώ. Και θα μπορούσα να προσθέσω κι άλλα πολλά. Όπως πχ την απασχόληση χιλιάδων αστυνομικών με γραφειοκρατικές ενέργειες κάθε είδους (επιδόσεις εγγράφων κλπ), τη φύλαξη "υψηλών" προσώπων, που έχει φτάσει να απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος της αστυνομικής δύναμης, τη διατήρηση στο σώμα διεφθαρμένων προσώπων, μόνο και μόνον επειδή έχουν πολιτική κάλυψη, και πολλά άλλα.

Το post αυτό δεν είχε καμία πρόθεση να υποτιμήσει τη δουλειά κανενός. Τουλάχιστον κανενός που την κάνει σωστά.

Κι η χιουμοριστική του διάθεση ελπίζω να μη στενοχώρησε κανέναν.

christos είπε...

@antvol
Οχι δεν το είδα σαν προσπάθεια υποτίμησης, ίσα ίσα νομίζω πως έπιασα το πνεύμα σου. Πιο πολύ τις σκέψεις μου για βαρβαροκανιβαλιστικές ιδέες που εκφράστηκαν εδώ (και που κάποτε ίσως να με συγκινούσαν και μένα), ήθελα να εκφράσω.

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,....
Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.